Etiquetes

dilluns, 12 de desembre del 2011

Ús de l'ordinador a l'escola. Metàfores

A través d'aquestes dues metàfores que explicaré a continuació, s'explica com la tecnologia d'avui dia pot ensenyar o ajudar a aprendre a qualsevol nen o persona. He relacionat l'ordinador com a tutor i l'ordinador com alumne.

Entenem que un ordinador no és capaç de ser un mestre, per molt que pugui aportar l'ordinador molta informació mai podrà treure-li el lloc a un mestre que pot donar suport als seus alumnes i ajuda quan ho necessiten.
L'ordinador et dóna moltes respostes però mai donarà explicacions dels procediments a seguir en una activitat.

L'ordinador tampoc pot ser un alumne perquè no li podem ensenyar rés, ja que aquest es programa o s'instrueix però no aprèn mai. Per aquest motiu un alumne no pot ser substituït per un ordinador.

Aquestes dues metàfores les podem relacionar amb els programes utilitzats en l'assignatura de GITIC com el Scratch que permet crear als alumnes com als docents jocs o contes, i deixar que la creativitat dels nens sorti. Un altre seria el Cmap-Tools ja que és una eina molt útil per crear mapes conceptuals. El Movie Maker per crear i editar vídeos per fer treballs a l'escola o a la Universitat.

Penso que cap mestre pot ser substituït per cap ordinador, ja que aquest no és capaç d'ajudar ni guiar als alumnes quan ho necessitin però si que pot cercar bastant informació per a que el nen pugui fer les seves tasques o pugui jugar.

L'ordinador mai podrà ser un alumne perquè no podem ensenyar-li tasques ni rés de rés. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada